Søttitallet i Oslo – Bymuseet

November 2017 ble dørene til «Søttitallet» åpnet av ordfører i Oslo, Marianne Borgen. SixSides har stått for utstillingsdesign, og Oslo Museum Bymuseet har selv stått for produksjon. Sammen har vi laget en historisk, fargesprakende og leken utstilling.

Den besøkende opplever «det lange ti-året» gjennom åtte hovedtemaer, en ungdomsklubb, disco, og flere interiører. Mengder av autentiske gjenstander og klær gjør tidsreisen komplett. 

Inspirert av barne-tv-serien «Lekestue», som ble sendt på NRK fra 1967 til 1980, ønsket vi å skape en pedagogisk opplevelse der de besøkende får innblikk i søttitallet gjennom lek, oppgaver og historier. Vi har samtidig vært fokusert på å få fram museets ønske om å formidle historisk endring. Dette har vi løst ved å innlede hvert tema med et stort sort-hvitt-bilde, som bakgrunn for hva 1970-tallets nyorientering brøt med.

Hovedmålgruppen er barn og unge på ungdomskolen og videregående. Elever har også bidratt med produksjon av bl.a. filmer og maling av paroler. Utstillingen står til 2019.

Les omtale på Magasinet KUNSTs nettsider.

Prosjektdata

Oppdragsgiver: Oslo Museum Bymuseet
Areal: 230 m2
Ekstern lenke