Oljemuseet

Ned i dypet

Klimaet på havbunnen er like ugjestmildt som på Mars. Halvparten av norsk olje og gass blir produsert i disse ekstreme omgivelsene. Hvordan er det overhodet mulig?

Bli med ned i dypet

“Ned i dypet” forteller den innovative undervannsteknologiske, men lite kjente, historien om norsk olje- og gassproduksjon på havets bunn. Publikum får være med på en sanselig og mystisk, omsluttende og interaktiv opplevelse. Unike arkitektoniske omgivelser, en sentrert kubisk brønn på hele 15 høydemeter ruver både over og under de besøkende.

Ved hjelpe av intet mindre enn ti projeksjonsflater vil bilde, lys og lyd sammen fortelle historien i tre akter; naturelementene, undervannsteknologien og fremtiden. Installasjonen skaper undring og fascinasjon.

Omkring brønnen er det seks stasjoner med autentiske gjenstander, og interaktive spill som utfordrer reaksjon, praktiske evner og visuell- og logisk sans. Her er målet at publikum skal forstå den komplekse verden av undervannsteknologi og selv få bryne seg på noen av de vanskeligste utfordringene man har stått overfor.


Oppdragsgiver: Norsk Oljemuseum
Samarbeidspartnere:
Centre Screen
Foto:
Norsk Oljemuseum / Achieved Media


Klimahuset

Vi står i det