Skimuseet

Det hvite sporet

Skisporet bringer deg gjennom utstillingen. Første stopp er starten på norsk skihistorie; hvor vi blant annet får svar på når og hvorfor vi egentlig begynte å benytte oss av ski.

Velkommen inn i Skimuseet!

Konseptet skal gi rom for å reflektere over sporene som mennesket setter i sitt møte med naturen. Den nasjonale identitetsbyggingen og heltebegrepet knyttet til ski, vintersport og de polare bragdene. Dramaturgisk kan publikum følge skisporet som starter med “Drevjaskia” - det eldste ski-funnet i Norge, helt frem til polarhistorie i vår egen samtid. Fornemmelsen av norsk vinter og arktisk natur, skaper den scenografiske rammen for opplevelsen.

Gjenstandssamlingene er «stjernene» i opplevelsen.

Museet har en meget verdifull gjenstandssamling, og disse har blitt «stjernene» i opplevelsen. De autentiske objektene har en unik og spennende historie, og har på ulikt vis vært sentrale for at våre heltemodige polfarere lykkes med å nå begge polene.

Snøhetta fikk i ansvar å tegne et nytt inngangsparti og en ny flott fasade, mens SixSides og Back fikk ansvaret for å utvikle og realisere en ny og opplevelsesbasert basisutstilling som forteller skihistorien til Norge, og videre fortellingen om våre nasjonale polare helter og deres ekspedisjoner.


Oppdragsgiver: Skiforeningen
Samarbeidspartnere: Back AS, Liholm AS
Foto: Achieved Media

Vinjesenteret

Mellom fantasi
og virkelighet