Norges Banks Kunnskapssenter

Bli med på et tankeeksperiment!

Ambisjonen var å lære ungdom at økonomi kan være gøy. Når noe fascinerer dem, er det ingen grenser for hva de kan forstå. Vi utviklet et rollespill som utfordrer elevene til å løse innfløkte økonomiske problemer sammen med klassekameratene sine.

Hvilke grep må til for å skape en spillopplevelse som også gir forståelse?

Video: Hyper

Scenografi og fargemagi

Lyset i utstillingen er dynamisk og driver stemningen i spillet. Ved å ta i bruk ulike fargetoner i lyssettingen sørger vi for at hele rommet endrer karakter i tråd med de ulike fasene i fortellingen.

Kunnskap trinn for trinn

Alle starter ikke likt, men alle skal ha mulighet til å bli med på reisen. Læringen er et drama i 4 akter, og alle spiller en rolle i fortellingen. Dramaturgien er bygd opp på en måte som gir vekslende intensitet og spennende høydepunkter.

Vi har lagt opp til at oppgaver kan løses både individuelt, i mindre grupper og med hele gruppen samlet. Måten vi gjør det på gir en variert og dynamisk brukeropplevelse for en generasjon som er bortskjemte når det gjelder digitale opplevelser.

Digitale og analoge opplevelser

Videovegger til å se på. Mobiler til å trykke på. Konkrete verktøy til å ta og føle på. Kombinasjonen av det analoge og digitale er med på å få flokken til å føle og erfare det som fortelles. De får blant annet en størrelse forståelse for hvordan de beslutningene man tar påvirker samfunnet.

Det autentiske og det innovative

Kunnskapssenteret holder til der den bevaringsverdige Banksalen var. Vi har jobbet tett med Byantikvaren for å ivareta og løfte frem det autentiske i rommet. Kombinasjonen av tradisjon og innovasjon skaper en fascinerende kontrast.

Priser
Gulltaggen 2017: To gull og en sølv. Nominert i 3 ulike kategorier
Branded Technology: Gull
Håndverk – produksjon: Gull
Produkt eller tjeneste: Sølv

Oppdragsgiver: Norges Back
Senteret og Horisont er utviklet og levert av SixSides, Hyper og Back,i tett samarbeid med Norges Bank.
Foto: Hyper, Norges Bank, SixSides

Messestands

"Welcome to
this mess!"