BAR 1567 i Fredrikstad Museum

Fredrikstad Musum har fått en ny bar – en museumsbar. I anledning av byens 450 års jubileum fremstår Fredrikstad Museum i ny drakt og med en helt ny og annerledes museumsopplevelse. Men rammen er den samme, i Tøihuset i Gamlebyen.

Fredrikstad Museum ønsker blant annet å vise hovedtrekkene i byens historie, lage en utstilling som de besøkende skryter av til andre og å 20-doble besøkstallet. Etter en innledende workshop med nøkkelpersoner på museet var vi veldig spente på om ledelsen ville være like begeistret som oss, om idéen om å bygge en bar. Det var de!​

I baren kan de besøkende velge et årstall, og få servert en historie i form av lyd, lys og bilder - og noen objekter. Historiene er knyttet til personer som har bodd i byen og som er spennende representanter fra sin tid. Historiene finner man igjen på loftet, hvor både disse og andre historier blir fortalt på en mer tradisjonell måte, med fokus på gjenstander og bundet sammen av en tidslinje.

Det var et begrenset budsjett for prosjektet, og en formidabel innsats fra de ansatte har gjort det mulig å realisere utstillingen.

Prosjektdata

Oppdragsgiver: Fredrikstad Museum, Østfoldmuseene
Areal: 150m2